Ženo, kamo žuriš? Tko te to (ne) treba u kući? - Narušavaš vlastito zdravlje, a propuštaš uživanje i poslovne prilike

Ženo, kamo žuriš? Tko te to (ne) treba u kući? – Narušavaš vlastito zdravlje, a propuštaš uživanje i poslovne prilike

Avatar
More Restoran

Sjedim na ručku s dvije žene koje godinama zbog posla puno rade kako se kaže na terenu, dakle često su na kraćim putovanjima.

Kako je naša zemlja predivna, ja nastavim naš razgovor pitanjima jesu li usput bile ovdje, ondje nabrajajući atraktivne prirodne lokacije i vrhunske ugostiteljske objekte.

Odgovor od obje – NE. Pa ne. Pa uvijek se žurimo kući iz osjećaja krivnje da što prije dođemo doma, djeci ili/i kućanskim poslovima.

Dijete

Ja sam srećom skroz drugačiji primjer. Ja, kažu, a slažem se – znam uživati i uvijek spojiti posao i zadovoljstvo, ugodno s korisnim, uživati i u procesu i u rezultatu. Moja topla preporuka svima. 😊

Zajedno smo prokomentirale kako je prethodna jurnjava glupa i besmislena, kako smo same sebi nametnule te nemoguće standarde, osjećaje krivnje, grižnje savjesti, jurnjavu, brige oko svih oko nas prije nego o nama samima.

Prijateljice

Sve me to sjetilo na priču druge prijateljice koja sam tada podijelila s njih dvije.

Naime, ta druga prijateljica se jako dugo bavi edukacijom. Isto se godinama rano budila, odrađivala cjelodnevnu edukaciju po 8 sati, pa jurila nazad vozeći x stotina kilometara. Da ne bi prespavala prije ili poslije, ne zbog financija, nego zbog osjećaja krivnje što nije doma, uz djecu. Iako su djeca tada bila u cijelosti zbrinuta i sa svojim ocem.

Nedavno je pričala sa svojom djecom baš na tu temu (sad su oni odrasli i imaju preko 20 godina) i svi su joj odgovorili da – em se ne sjećaju jel se vraćala isti dan ili sutradan niti im je to bilo niti im je sada važno.

Više
Suvremena žena

Prijateljice Putovanje

A zamislite koliko takvim ponašanjem narušavamo vlastito zdravlje i koliko poslovnih prilika propuštamo. Zašto? Da bi naša djeca bila manje s ocem? Pa koji je nama k*? Pritom to nitko ne pamti niti im je (bilo) važno!

Kamo žurimo? Tko nas zaista (ne) treba u kući?

Foto: Unsplash

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
0
Konkretno
0
Motivirajuće
1
Nejasno
0
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice