Upravo čitate
Sama si je kriva – A gdje su nestale ljubav i empatija?

Sama si je kriva – A gdje su nestale ljubav i empatija?

sama si je kriva

Nekidan smo objavili anonimno jednu kolumnu na portalu www.zeneinovac.com i krenula je navala uobičajenih komentara – SAMA SI JE KRIVA.

Klasika u našem društvu, netko te istuče – sama si kriva, netko te zlostavlja na bilo koji način – sama si kriva, i da ne nabrajam stalno isti odgovor na sve –  SAMA SI JE KRIVA.

U konačnici da, svi mi imamo slobodnu volju i izbor, to je istina.

Međutim, da je život tako jednostavan i da su ljudi 100 % racionalna i logična bića čitaj roboti vjerujem da bi sve išlo brzo, glatko i jednostavno za publiku. No svatko nosi svoj križ i mi nikad ne znamo zaista kako je drugome.

Mi nismo prošli što je ta druga osoba, mi nemamo te lekcije, ona ide svojom stazom, svojim tempom.

Ono što možemo probati osjetiti jest EMPATIJA – da se probamo staviti u tuđe cipele i jedino što možemo je prihvaćanje, razumijevanje i LJUBAV, radije nego OSUDA.

Svima nam je dosta osjećaja krivnje, grižnje savjesti i LJUBAV je jedina ta, koja može SVE POBIJEDITI.

Možda će Vas zanimati
ženska energija

Zato idući puta kad krenemo i pomisliti sama si je kriva – zastanimo na trenutak i osjetimo empatiju i ljubav. A osudu, prodike i ostalo ostavimo da se odmore, dok ih se ne naučimo zauvijek riješiti…

Piše: Kristina Ercegović, urednica portala; kristina@zaokret.com

Foto: Unsplash

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh