Pripadnice horoskopskih znakova

Napomena: Tekst je isključivo zabavnog karaktera, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna 🙂

Žena Ovan je pravi leader! Novi projekt koji zvuči super? Može! Ako će joj donijeti zaradu odmah i sad, ako jučer već nije mogao ;). Dugoročno planiranje, plan B? Kako da ne. Potencijalni problemi i štednja? No risk, no profit je njen odgovor na sve. Poraz? Ne baš, ratnički duh je ipak stvoren za osvajanje – idućeg projekta ;). A dok ga ne nađe, u nestrpljivosti će potrošiti ostatak novca na novu sportsku opremu i druženja, pa neće valjda doma sjediti prekriženih ruku?

Žena Bik ima rogove, ali jako različite od prethodnih. Rizični potezi? Pa nije luda da ostane gladna! Kako bi si priuštila fine večere, izlaske, masaže? Često ćete čuti da su ove žene štedljive – istina je da vjeruju samo u postupnu zaradu i sigurne investicije, ali žena Bik koja ne troši na život i uživanje? Teško. I na kraju, krajeva, zašto ne bi?

Žena Blizanac i novac? Novac, što je to? Ah da, nešto što joj plaća sve te kave s prijateljima, izlaske, nove mobitele (jer se na prošli slučajno prolilo piće pri zadnjem izlasku na Zrće) itd. Štednja? Investicije? Čuli bi je samo kako zijeva i odlazi negdje gdje se priča nešto zabavno. Ne opterećujte je s novcem, ionako će se već nekako nešto naći ( i/ili posuditi). Potrošeni novac je njoj – prohujao s vihorom ;).

Žena Rak štedi za crne dane jer ne daj Bože da nekome u obitelji zatreba, što ćemo onda? Jedino se na obitelj troši. Na r od rizika bi bila već na pola puta do kuće koja joj je najveći izvor sigurnosti. Vjeruje jedino u dugoročno ulaganje i siguran rad. Ako čuje da se negdje povoljno prodaje zemlja na kojoj bi kroz život mogla dati izgraditi nekretninu koju bi ostavila budućim pokoljenjima u nasljedstvo – nitko sretniji od nje!

Žena Lav živi za raskošan luksuz! Skupi auti, jahte, odjeća, svo blještavilo koje kao da ne postoji ako nije i cijelom svijetu na display-u. Minus na računu, krediti? Nema problema, sve samo da ne mora ”spasti” na standard ”prosječnog života”. Ulaganje u kreativne ideje? Uvijek! A onaj tko im se ne divi, dobiva otkaz. Tko bi mogao to bolje smisliti od nje?

Žena Djevica detaljno isplanira godišnju štednju za cijeli životni vijek. Financijska analitika i predikcije profesionalne razine prije svakog odlaska u shopping, sortirane liste i planovi u različitim bojama i kategorijama za vođenje kućnog budžeta su nužne kao kisik. Kao što će djetetu zasjati oči u slastičarnici, tako će ona istim entuzijazmom kupovati u dućanima organske hrane i biljnim ljekarnama – postoji li bolja investicija od te?

Žena Vaga će se naći (opet) u parfumeriji ili kozmetičkom salonu i pri plaćanju će shvatiti da u novčaniku nema ništa, provući jednu od kartica koje ima pretpostavljajući da će (valjda?) proći. Ako ne, pozove ona ili partnera ili nekog od prijatelja da joj uskoče. Ipak je ona ogrlica koju je jučer kupila bila prijeko potrebna za večerašnji outfit. Ulaganje u budućnosti? Hmmmm, možda, nije sigurna, ako odluči javi se, iako možda bolje da joj partner odradi taj dio?

Žena Škorpion ima animalni instinkt za investiranje i baratanje tuđim novcem. Dojavit će njoj i anđeli i demoni gdje i kako treba, što rizičnije i opasnije to bolje i slađe – samo je nemojte nikada pitati gdje i na što troši novac. Bankrot? Pa još najbolje da ga ne doživi i svima ne dokaže kako se i iz groba i pepela može dignuti još jača.

Žena Strijelac sigurno u novčaniku ima većinu svjetskih valuta pa joj se dok časti prijatelje i plača večeru potkrade koji Euro ili Dolar pri plaćanju, ali najveća valuta koju cijeni je iskustvo. Mirisu i zovu stranih kultura i edukacija je nesposobna odoliti i jedine su investicije koje cijeni. Spakirani kovčeg i putna karta – svo bogatstvo koje joj treba, a novac samo nestaje ”sam od sebe”. Posudi i vrati, ipak je štiti jupiterovska sreća.

Ženu Jarac ništa ne može spriječiti za ostvarenje financijskih planova i neće imati mira dokle god ne postane šef svima. Štedljivost, upornost i težak rad je ono što im garantira zaradu, ali potrošnja na užitak? Čemu ako nije koristan? Ako ne pridonosi dodatoj zaradi i napredovanju? Ako nije dugoročno isplativo?

Žena Vodenjak će sve što ima uložiti u svoje vizionarske ideje kojima želi ovo društvo učiniti boljim mjestom. Jesu li izvedive? Naravno, za nekih 50-ak godina kada ”mainstream” pohvata što je to što ona uopće govori. U hodu će pozajmiti od drugih i boriti se protiv države i hijerarhijskog sustava da joj osigura novčana sredstva za njenu zamisao. Dok se ne prebaci na iduću. Jer, toliko je toga nepravednog u društvu…

Žena Riba će uvijek uskočiti drugome financijski u pomoć. Posuditi prijatelju u nevolji? Naravno, zašto ne? (Možda zato jer si i sama u debelom minusu?) Novci ionako nisu važni, teško je ljudima,treba im pomoći. Suradnik im predloži financijsko ulaganje i obeća brda i doline? Čemu provjeravati i sumnjati kada mogućnost o idealnoj zaradi zvuči tako primamljivo?

 

Foto: Ingram Image