Upravo čitate
Posjedovanje nečeg vs. uživanje u nečemu

Posjedovanje nečeg vs. uživanje u nečemu

More

Slušam frendicu kako mi dok putujemo Istrom kaže – joj, ja bih baš voljela jednog dana imati kuću s bazenom u Istri.

Ja joj kažem – pa što ćeš sad raditi cijele dane da otplatiš i te kredite koje već imaš pa uzeti još jedan novi kredit za takvu kuću, bez (dovoljno) odmora – zašto si odmah ne priuštiš – najmom za odmor?

I ona zastane.

Kuća More Bazen

Ja dalje objasnim nakon što sam se sjetila, kako nam je profesor iz marketinga davno prije (cca više od 20 godina) pričao na faksu kako smo mi na Zapadu, posebno Hrvati po pitanju nekretnina i auta, opsjednuti posjedovanjem, dok je na Istoku veći fokus stavljen na proces uživanja.

Primjer – posjedovanje auta vs. vožnja uberom.

Posjedovanje apartmana na moru vs. korištenje Airbnb-a.

Naravno, ako si možete priuštiti sve to i još ih koristiti kao izvore pasivnih prihoda – super – to je druga tema o kojoj smo već pisali, ali ovdje pričamo o onom što naša Ivana uvijek kaže je li to za mene i je li to za mene sada.

Možda će Vas zanimati
123

Ako nije posjedovanje, zašto ne bi bilo uživanje u istom?

P.S. Kad krećemo u tu vilu? 🙂

Piše: Kristina Ercegović, urednica portala; kristina@zaokret.com

Foto: Unsplash

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh