Upravo čitate
Ostati miran u vrijeme kaosa-Održite unutrašnji mir jer sve što dođe, mora i proći

Ostati miran u vrijeme kaosa-Održite unutrašnji mir jer sve što dođe, mora i proći

korona kriza

Prošao sam i gore periode!

Svaki problem ima rješenje. Kako sam bio ljut, kad pročitam ili čujem ovu rečenicu. Bio sam bolestan i nemoćan, a  moji roditelji su u tom periodu umrli. Čitao sam i slušao po cijeli dan savjete s interneta kako da se pokrenem ,što da napravim, ,ali ništa nije dopiralo do mene.

Onda sam na jednom klipu čuo pusti. Tek tad sam se razbijesnio. Otišao sam u sobu, legao na krevet, obuzela me nemoć i nevjerojatan  bijes i tako dok nisam mogao više. Onda sam pustio. Tada sam počeo plakati, i plakati, i plakati…

Kada je prestalo, ispravio sam se i sve je bilo isto, osim mene. Bio sam lakši i miran. Mislim da sam tada prvi put u životu jasno znao što hoću. Želim da taj mir traje vječno. Korak po korak izlazio sam iz vrlo teške situacije. Postavljao bih sebi pitanje. Što možeš danas? Dosta često odgovor je bio ništa. Međutim, uvijek sam mogao da sačuvam mir.

Tako sam izašao i dalje kroz život, i kad je išlo, i kad je stalo, i kad me usporavalo, trudio sam se da sačuvam mir. Kad imam mir, raspoloženiji sam, produktivniji, dolaze ideje kako dalje itd.

Sjetite se goreg perioda!

Sad vi ? Imali ste gorih perioda o ovoga. Gubitak bliske osobe,bolest,prevaru u ljubavi,gubitak posla ili nešto drugo. I? Izašli ste !
Tako će biti i ovaj put ! Pitate se kako ? Niste tada znali kako,ali ste izašli. Ne znam kako,ali sam siguran da ćete izaći !

Okolo mene kaos, a u meni mir!

Proces disanja na intesivu s Dan Bruleom, jednim od najvećih učitelja današnjice za svjesno disanje. Ležimo joga prostirkama i dišemo, ušli u proces. Počinje bol u donjem dijelu kičme, i pojačava i pojačava. Imao sam osjećaj da mi se odvaja trup od kukova. Pored mene djevojka i ona plače, rida.

Nisam u procesu, ometaju me nesnosna bol i djevojka pored mene. Pokušavam se izboriti da dišem i budem u miru, a onda čujem Danov glas. Just breathe! Prestajem se boriti i počinjem mirnije disati. Bol ne prestaje i dalje čujem djevojku, a ja sam potpuno miran i dišem uporedno s bolom. Postepeno bol prestaje i djevojka prestaje plakati.

Moguće je kad je oko vas kaos-ostati miran. Potražite vježbe disanja, meditirajte ili nešto drugo, samo sačuvajte mir, bez obzira na trenutne okolnosti. Može!

Održite unutrašnji mir jer sve što dođe, mora i proći. 

Možda će Vas zanimati
Iss 17053 00703

Svijet se mijenja!

Svako dobro.

Piše: Miloš Savović; milos.savovic91@gmail.com, terapeut iz Podgorice, Crna Gora

Foto: Pixabay

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh