Održan prvi Business Cafe online - Marketing usred krize, da ili ne?
Trenutno čitate
Održan prvi Business Cafe online – Marketing usred krize, da ili ne?

Održan prvi Business Cafe online – Marketing usred krize, da ili ne?

Kristina Androlić
Social Media 1795578 1920

Preuzeto s: mentorica.biz

Nova vremena traže novi pristup jedna je od poruka koje su se mogle danas čuti na prvom Business Café-u održanom online 30. ožujka 2020 usred Covid-19 krize koja trese cijeli svijet.

Smrzni se, bježi ili se bori (freeze, flight or fight)

Prije nekoliko dana ovaj naširoko poznat networking projekt, Business Café, trebao je obilježiti točno 9 godina od svog prvog live eventa, ali usred novonastalih okolnosti osnivačica Business Café, serijska poduzetnica Kristina Ercegović danas je odlučila napraviti prvu online verziju Business Café-a i u tome uspjela.

Gosti su bili Dalibor Šumiga, vlasnik i direktor marketing agencije Promosapiens, koja se bavi bihevioralnim i neuromarketingom, koji prati reakcije ljudi na pojedine oglase (niže je i fotografija kako to izgleda). Dalibor je ispričao svoj vid ove krize. Neće otpuštati ni smanjivati plaće, a izradio je već tri poslovna scenarija, do lipnja, do rujna i do prosinca. Zasad im nitko nije otkazao projekte, neki su prolongirani, ali trenutno svi rade i to od kuće, što i inače prakticiraju.

business cafe

Smatra da djelatnosti koje trenutno stoje ili bitno manje rade i dalje trebaju komunicirati sa svojim kupcima i raditi na nekoj budućoj prodaji jer inače će ih zaboraviti. Ne smijemo otići iz života svojih potrošača. Njima sada treba informacija, podrška i empatija! Za primjer je uzeo političare koji se javljaju samo kad im trebaju glasovi, a tri godine ne znate gdje su. Ako želite s nekim biti najbolji prijatelj, komunicirajte s njim svaki dan, poručuje. Ovo vrijeme sad treba iskoristiti i za definiranje USP (Unique selling proposal) koji dosta tvrtki nema, a odgovara na pitanje po čemu se uistinu razlikujete od konkurencije na tržištu.

Online platforme odličan su alat, ali naravno ne mogu sve djelatnosti komunicirati na isti način. Smatra da trebaš biti tamo gdje su tvoji kupci. Ako vam trebaju golubi pismonoše, kupite kavez s golubima.

Prednosti digitalnog marketinga

  • Nije jeftin, ali je povoljniji od nekih drugih medija gdje je potrebna bitno skuplja produkcija.
  • Ima velik doseg.
  • Prilično precizno možete napraviti targetiranje.
  • Omogućava tzv. lean marketing (usmjeren, tanak, ciljan), bez prevelikog trošenja resursa.

No kao i u svemu, potrebna je mjera, a to znači dobar timing i optimalna frekvencija jer različite djelatnosti zahtijevaju drugačiji pristup.

Druga gošća bila je Lana Rosandić, vlasnica agencije Alert koja se prilagođava krizi, ali nažalost i sučava svaki dan s otkazivanjem kampanja i brojnim otkazanim eventima.  Ovo je trebala biti jedna od boljih godina, godina s dosad najviše evenata, no, eto…Situacija nije blistava, ali srećom tvrtka nije u kreditima, troškovi su srezani na minimum i nadaju se da ova kriza neće predugo trajati. Prednost poduzetnika je u tome što smo mi stalno u nekom stresu i krizi. Kako ćemo pronaći novi posao, što ćemo raditi, kako naplatiti, kako isplatiti plaću, kriza je nama normalna situacija.

Business cafe

Lana je pokrenula i We Love Local projekt  za OPG-ove u Hrvatskoj, a nedavno je otkupila i licencu za Wefluential (platformu za povezivanje kupaca i influencera). 

Rad od kuće u vrijeme krize -Važno je zadržati rutinu i odrediti vrijeme za posao jer nije lako voditi posao s kauča. Za nju je ovo vrijeme, vrijeme za kreativnost i u njemu vidi pregršt prednosti. Jedna od njih je da ne mora ići na sastanke.

Ovaj puta Business Cafe je održan samo za goste s godišnjim kartama i one koji su kupili karte unaprijed, no Kristina Ercegović najavila je da je ovo tek početak, što znači da uskoro možemo očekivati najavu i 2. online Business Cafe za širu publiku koji će sigurno prijeći granice RH.

 

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
0
Konkretno
0
Motivirajuće
0
Nejasno
0
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice