Koji su vaši izgovori ili razlozi da krenete na put osobnog razvoja i kreiranja više novca?
Trenutno čitate
Koji su vaši izgovori ili razlozi da krenete na put osobnog razvoja i kreiranja više novca?

Koji su vaši izgovori ili razlozi da krenete na put osobnog razvoja i kreiranja više novca?

Avatar
Photo Of Woman Sitting On Rock 4510709

Kako rješavate svoje izazove koje imate u poslovanju, s novcem, s partnerom, s djecom ili u nekom drugom području života?

Vrlo često s dozom podsmijeha gledamo na američke filmove, serije ili reality emisije u kojima članovi obitelji posjećuju psihologe, terapeute, mentore ili trenere koji s njima rade na pojedinim sferama života ili na određenim izazovima s kojima se susreću.

U Hrvatskoj još uvijek to nije uobičajeno, iako su neki već polako krenuli na put osobnog razvoja i rast kroz edukacije, treninge, ali i individualno mentorstvo ili terapiju.

Nije sramota imati terapeuta, trenera, psihologa ili mentora koji je barem korak ispred nas. Štoviše, nužno je da bismo se na putu samoostvarenja mogli suočiti s onim dijelovima sebe koje ne želimo ili kojima ne možemo pogledati u oči, ako želite postići određene ciljeve, ili možda mislite da ne postoji rješenje za vaš problem.

Rješenje uvijek postoji, samo nije tamo gdje se nalazi problem, a tamo najčešće tražimo.

Da, reći ćete, imam sportskog trenera koji radi sa mnom na tijelu, ali tko radi s nama na emocijama?

Žena će možda prije uložiti u novu haljinu, nokte, fizički izgled ili treninge nego će se uhvatiti u koštac s emocijama. O muškarcima neću ni pisati. Još je manji postotak.

Ako ste pomislili da biste trebali nekoga to je već velika stvar jer učitelj se pojavi kad je učenik spreman. Međutim, ako su vam krenuli izgovori tad nemate postavljene svoje prioritete u skladu s tim. Za nešto nemate vremena ili jednostavno vam nije bitno. Isto je i s novcem.

Za ono što vam je bitno uvijek ćete naći vremena, novaca i drugih resursa. Sve je stvar prioriteta. Izgovori su dio načina razmišljanja koji je suprotan onom u kojem rastemo i razvijamo se.

Prvi odnosi koji su emotivno nabijeni svakako su partnerski ili obiteljski.

Međutim, drugi odnos koji je uzrok mnogih borbi i nemira jest svakako onaj odnos koji imamo s novcem. Taj odnos utječe na mnoge od nas tijekom cijelog našeg života, a rijetko smo ga uopće svjesni. Nismo svjesni ni da je odnos s novcem zapravo – odnos, a kamoli da smo ga spremni liječiti.

Kakav je vaš odnos s novcem?

Ignorirate li novac?

Da je novac vaš partner, biste li ga ignorirali?

Da je novac vaše dijete, biste li ga krivili za sve probleme koje imate?

Da je novac vaša prijateljica, biste li mislili na nju samo kad je trebate?

Više
balansirati ili biti u balansu

Novac je energija. Znam da ste ovo čuli već toliko puta. Pitanje je – jesmo li razumjeli što je energija? U kojim terminima pričamo kad pričamo o energiji novca?

Kad vam ništa ne treba, a sve vam dolazi s lakoćom. Imate dovoljno vremena, imate dobru energiju, imate novaca na računu, a zapravo vam ništa ne treba. To je magija života.

Energija je uvijek neutralna. Mi joj dajemo značenje. A ona ovisi o tome kako je koristimo ili percipiramo.

Novac djeluje i kao ogledalo osjećaja vlastite vrijednosti, i ljubavi prema sebi i osjećaja da zaslužujemo.

Napravimo jednu vježbicu!

Stavite ruku na srce. Zatvorite oči i unutarnjim vidom osvijestite kako to izgleda kada vam sve ide lagano, kada vam svi daju podršku, kada vam sve dolazi opušteno. Kako izgleda kad pretočite taj osjećaj u riječi. Jeste li voljeni, podržani, možete primiti, možete dati, možete biti svom miru i osjećaju da vam je sve dostupno i da možete živjeti bez očekivanja. Osjećate zahvalnost i želite dati još i više. I tada primamo najveću podršku, a novac nas nalazi.

Ovako možemo u svakom trenutku ući u ovaj najmudriji dio nas i kreirati, upravo, iz njega.

Foto: pexels

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
0
Konkretno
0
Motivirajuće
1
Nejasno
0
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice