Upravo čitate
Kakve veze imaju limun, moj biznis i Forrest Gump?

Kakve veze imaju limun, moj biznis i Forrest Gump?

Kad kažem limun, ne mislim na onaj koji ti život da da si napravis limunadu te limunade smo se svi napili na litre, pogotovo ovih dana. Salon za njegu tijela sam prebacila online, a stan pretvorila u Hollywood, toliko o limunu za limunadu.

Nego, htjela bih ispričati o jednom drugom limunu, onom iz bočice, eteričnom, kojeg naprimjer Japanci godinama koriste u svojim uredima za fokus zaposlenika.

Gotovo svako jutro kad pijem kavu, iz hrpe eteričnih ulja izvučem jedno, onako intuitivno, bez gledanja jer vjerujem da su čovjek i biljka super bliski, vjerujem u suptilne poruke iz bočice. Kad se spojimo s prirodom, spojimo se sa sobom i jedino tada smo doma. Pa tako mi se nešto zaredalo da skoro svako jutro iz hrpe uvijek izvučem isto (hoće to tako) i to baš limun, koji inače nosi poruku: fokus, fokus, fokus. 

Fokus

Kako su zadnjih mjesec dana jedina dozvoljena putovanja ona u sebe, intenzivno razmišljam o vremenu koje mi je dano i nekako mi došlo žao kad se sjetim koliko sam se fokusirala na nebitne stvari: na to što će biti, na strahove i panike, na to kako reagiraju ostali, na hrpu stvari koje MORAM obaviti, na vrijeme provedeno na FB-u (da i to kad se zbroji, OMG).

I tako, kako sam 3 puta zaredom izvukla fokus biljku pala su mi na pamet 3 važna fokusa:

  • Fokus duše
  • Fokus na stvaranje
  • Fokus na rješenje

Fokus duše

Svaki dan se pitam što je meni bitno jer rutina i svakodnevica mi, kao i svima valjda, nameću fokus na ono što se mora i  na ono što je bitno našim bližnjima, našoj okolini. Kad shvatim što mi duša želi, onda sam super uspješna. 

Tako na primjer trebalo mi je pola sata da pošaljem fax (u vrijeme kad se to radilo), ako sam dobro fokusirana, dok mi je npr. za  koncept Laurus Slow Spa trebala samo jedna noć. Duša se jako buni kad šaljem fax😊.

Negdje sam pročitala da u nekim zemljama imaju običaj slati klince na usavršavanje predmeta koji im super idu, umjesto na instrukcije onoga što im nikako ne ide.

Jedna divna psihologinja mi je jednom na tu temu usporedila romsko dijete koje uzme violinu i zasvira, sam od sebe, a dijete koje roditelji tjeraju u glazbenu školu. To je to. Glupi smo za ono što nije fokus naše duše i pametni, talentirani za ono u čemu duša uživa. Slušaj si dušu!

Fokus na stvaranje

Kad se fokusiram na stvaranje i priključujem na svoje supermoći, ja hajdam sve svoje FB prijatelje, suradnike i stručnjake koji se bave sličnim poslom: aromaterapijom, fitoterapijom, wellnessom.

Čak i klijente samo osluhnem, nikad ih ne slušam slijepo. Koliko kozmetičkih salona ima u Zagrebu i tko što i kako radi, ne znam. Ne zanima me. Bez uvrede molim, to je za dobrobit mog fokusa i prave kreacije. Inspiraciju nalazim u sebi, ne izvan sebe, jedino tako ispadne autentično, a to onda svijet (klijenti, tržište) prihvaćaju i (za)vole. Isprobano.

Fokus na rješenje 

Fokus na rješenje kaže: NISMO NIKAD ŽRTVE nečijih odluka, pandemije, ekonomske situacije isl. iako se nekad čini da jesmo. Čarobna riječ je rješenje. Fokus na rješenje. Znaš ono, kad izgubiš ključeve pa se moliš Sv. Anti ili Svemiru da ih pronađeš, i nađeš ih, uvijek ih na kraju pronađeš – e, to je to. Možda me ovaj fokus najviše puta spasio. Moja super tableta protiv panike je fokus na rješenje. Djeluje.

Možda će Vas zanimati
Amc

Znači, svaki put kad nedostaje fokus, uzmi limun. 😊

A kakve veze ima Forrest Gump s cijelom pričom?

Od svih Robbinsa, Sharmi, Chopri, moj najjači motivacijski govornik je Forrest Gump, lik iz filma. Njegova supermoć je FOKUS, a mantra: Run, Forrest, run! Možeš biti sakat, slabe inteligencije, u ratu, svijet ti se može rugati, ljubav života otići s drugim, ali ako imaš fokus i mantru svoje duše, imaš sve, možeš sve. 

Eto ga, mantru znam, supermoći uključene, ja 7.5. otvaram vrata Laurusa!

Što drugo još reći osim: Run, Forrest, run!

 

Piše: Anamarija Pažin Morović; anamarija@laurus-studio.com, Laurus Slow Spa, Holistička detoksikacija

Foto: Unsplash

 

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh