Upravo čitate
Kako sam se odvažila, postala poduzetnica i pokrenula vlastiti biznis? Moj izlazak iz ormara i katapultiranje iz zone komfora

Kako sam se odvažila, postala poduzetnica i pokrenula vlastiti biznis? Moj izlazak iz ormara i katapultiranje iz zone komfora

zona komfora

Biti u ormaru ili u zoni komfora

To je valjda ono kad imaš posao, redovnu plaću s kojom možeš platiti kredite u švicarcima, režije i dio hrane za taj mjesec, a za ostalo ne pitaj. I ne talasaj! I onda prođe dvadesetak godina dok trepneš i dođu vesele četrdesete. Eto, to je biti u ormaru!

Preko dvadeset godina sam radila u privatnoj firmi i nekoliko zadnjih nisam bila zadovoljna ni s tom crkavicom od plaće, međuljudski odnosi su se pogoršali i nastao je kaos. Zato sam dugo pokušavala pronaći drugi posao, ali u našem malom gradu nije bilo neke šanse (a još nisu svi otišli u Njemačku). U tom razdoblju sam operirala štitnjaču, još na to kažu i karcinom, ali srećom izvadili su sve skupa van. Šok do ludila, dugi oporavak i vozi dalje. A onda se, eto, ukazala prilika za novi posao. Malo veća plaća, ali druga branša (koja me baš i ne zanima) i prilika za bijeg iz kontaminirane sredine.

Prihvatim posao, dam otkaz i krenem nadobudna u nove radne pobjede. Tako je prošlo par mjeseci u prilagodbi pa mislim bit će bolje, ali polako se pokazuje što je što i tko je tko i što trebaš raditi-za mene zaglupljujuće do bola! Serijski lupaš i nema izazova, nema kreiranja nečeg novog, netko ti nametne što ćeš kako raditi i udaraj! To nije za mene.

A onda vidim da mi neće nitko drugi ponuditi radno mjesto kakvo želim, da radim ono što JA volim i da konačno imam slobodu u odlučivanju. U tom periodu kad sam se lomila što ću i kako ću dalje umro mi je otac. Opet šok!

Zaključila sam da je život kratak i glup da ga trošimo na krive ljude i stvarno treba otvoriti vrata tog ormara pa makar i nogom. U obitelji smo jako povezani i jedni drugima iskrena podrška, pa sam tako uz podršku supruga, djece, mame i sestre konačno krenula samostalno. To je tek početak-novopečena sam poduzetnica, vidjet ćemo kako će se posao razvijati, ali sloboda i mogućnosti koje možeš iskoristiti i sam ih stvarati – neprocjenjivo! Ako i ne uspijem znam da sam pokušala i neću se cijeli život pitati što bi bilo da sam …

Eto, to je moja priča o ormaru, a zapravo kad sad gledam unatrag nisam ni bila u zoni komfora jer probajte ući u ormar pa ćete vidjeti je li Vam komforno. Meni nije bilo!

Možda će Vas zanimati
poduzetnik

 

Piše: Butterfly (autorica želi ostati anonimna)

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTAR

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh