Upravo čitate
Kaj ti nećeš rasti? A koja je Vaša definicija uspjeha?

Kaj ti nećeš rasti? A koja je Vaša definicija uspjeha?

žene i novac

Prije par godina bivši me muž, nakon što se pohvalio da zapošljava 15. člana svog tima, pitao: A ti, kaj ti nećeš ništa rasti? Ne buš još zapošljavala? S godinama sam postala zen majstorica pa sam se na ovo na van nasmijala, a iznutra je bilo je*** ti sve po spisku. Zašto?

Otkako smo se razveli, on je imao vremena dejtati, ponovo se oženiti, osnovati novu obitelj, izgraditi još više svoj biznis, zaposliti nove ljude, putovati i sve ostalo. I drago mi je i sretna sam radi njega. Zaista. Neka čovjek što više zarađuje i nek je živ i zdrav. Radi naše djece naravno.

Dugo, dugo se znamo. Prije razvoda i prije rođenja naše djece, uvijek sam ja bila ta koja je više zarađivala i bila uspješnija od njega i, ako uspjeh mjerimo samo novcem, i na sve druge načine. Nakon razvoda, iako je on uvijek bio tu za djecu i redovno plaćao alimentaciju, uvijek je veći dio vremena pao na mene jer su djeca ostala živjeti sa mnom.
Pa tako kad su djeca bila mala i bolesna u vrtiću, ja sam ta koja je svoj posao stavila na čekanje, bila s djecom po bolnicama jer pa on radi od 8 do 16 h, on ima klijente, njega klijenti zovu. Imala sam i imam i ja. I mene su moji zvali. Ali eto. Iza mene je puno neprospavanih noći, sati i sati po bolnicama i još štošta. Što samo žene razumiju.

Prošle su godine i godine. Djeca su odrasla. Ja već dugo ponovno više zarađujem od njega. I imam vremena graditi svoj biznis jer su djeca odrasla. Sad imam i vremena za dejtanje. Možda i ja nađem partnera. A možda i novu obitelj.
Imam prekrasan odnos s našom djecom o kojem on može samo sanjati. U međuvremenu prema nizu ostalih kriterija, uvijek sam bila i ostala uspješnija od njega.

Možda će Vas zanimati
Friends

Ipak, kad pomislim na ovo pitanje, ostaje taj osjećaj bijesa zbog nepravde. Nepravde zbog sati i sati neplaćenog vremena i rada. Sati i sati koji su mi bili uteg kad su djeca bila mala jer iako sam htjela, i želim biti majka, bogami ako sam iskrena, htjela sam i iste prilike kao i on. Nisam ih imala. Imam ih sad ponovo iako možda još uvijek nisu jednake. No vraćam se nazad sebi. Uvijek mi je bilo najvažnije da sam uspješna po vlastitim kriterijima.

Piše: naša čitateljica Sara

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh