Trenutno čitate
Kaj ti nećeš rasti? A koja je Vaša definicija uspjeha?

Kaj ti nećeš rasti? A koja je Vaša definicija uspjeha?

Avatar
žene i novac

Prije par godina bivši me muž, nakon što se pohvalio da zapošljava 15. člana svog tima, pitao: A ti, kaj ti nećeš ništa rasti? Ne buš još zapošljavala? S godinama sam postala zen majstorica pa sam se na ovo na van nasmijala, a iznutra je bilo je*** ti sve po spisku. Zašto?

Otkako smo se razveli, on je imao vremena dejtati, ponovo se oženiti, osnovati novu obitelj, izgraditi još više svoj biznis, zaposliti nove ljude, putovati i sve ostalo. I drago mi je i sretna sam radi njega. Zaista. Neka čovjek što više zarađuje i nek je živ i zdrav. Radi naše djece naravno.

Dugo, dugo se znamo. Prije razvoda i prije rođenja naše djece, uvijek sam ja bila ta koja je više zarađivala i bila uspješnija od njega i, ako uspjeh mjerimo samo novcem, i na sve druge načine. Nakon razvoda, iako je on uvijek bio tu za djecu i redovno plaćao alimentaciju, uvijek je veći dio vremena pao na mene jer su djeca ostala živjeti sa mnom.
Pa tako kad su djeca bila mala i bolesna u vrtiću, ja sam ta koja je svoj posao stavila na čekanje, bila s djecom po bolnicama jer pa on radi od 8 do 16 h, on ima klijente, njega klijenti zovu. Imala sam i imam i ja. I mene su moji zvali. Ali eto. Iza mene je puno neprospavanih noći, sati i sati po bolnicama i još štošta. Što samo žene razumiju.

Prošle su godine i godine. Djeca su odrasla. Ja već dugo ponovno više zarađujem od njega. I imam vremena graditi svoj biznis jer su djeca odrasla. Sad imam i vremena za dejtanje. Možda i ja nađem partnera. A možda i novu obitelj.
Imam prekrasan odnos s našom djecom o kojem on može samo sanjati. U međuvremenu prema nizu ostalih kriterija, uvijek sam bila i ostala uspješnija od njega.

Više
Suvremena žena

Ipak, kad pomislim na ovo pitanje, ostaje taj osjećaj bijesa zbog nepravde. Nepravde zbog sati i sati neplaćenog vremena i rada. Sati i sati koji su mi bili uteg kad su djeca bila mala jer iako sam htjela, i želim biti majka, bogami ako sam iskrena, htjela sam i iste prilike kao i on. Nisam ih imala. Imam ih sad ponovo iako možda još uvijek nisu jednake. No vraćam se nazad sebi. Uvijek mi je bilo najvažnije da sam uspješna po vlastitim kriterijima.

Piše: naša čitateljica Sara

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
0
Konkretno
0
Motivirajuće
0
Nejasno
0
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice