Jeste li obaviješteni na vrijeme i jesu li informacije transparentne za vas kao klijenta? - Opreza nikad dosta
Trenutno čitate
Jeste li obaviješteni na vrijeme i jesu li informacije transparentne za vas kao klijenta? – Opreza nikad dosta

Jeste li obaviješteni na vrijeme i jesu li informacije transparentne za vas kao klijenta? – Opreza nikad dosta

Aleksandra Ivanac
Opreza Nikad Dosta

Iznimno nam je važno osigurati otvorenu i kontinuiranu komunikaciju kako sa zaposlenicima, tako i s klijentima te poslovnim partnerima – ovu prekrasnu rečenicu ne žive svi, a trebali bi, ako zbog ničeg drugog, onda zbog obostranog mira.

Jeste li kao poduzetnik preuzeli i onaj posao u kojem niste eksperti ili ste otvoreno rekli kako stvari stoje te prepustili ovaj posao kolegama koji u tome bolje plivaju od vas?

Škakljiva pitanja, no vrlo bitna za sve one koji svoje poslovanje žele uzdignuti i njegovati na određenom nivou.

Možda je baš ovo ta vječita tema koja vuče svoje korijenje iz komunikacijskih načela koja koristimo ili baš zato što ih ne koristimo.

Možete si postaviti pitanje, baš kao i ja sebi, koje su to osobe u našim životima inzistirale, čak i više puta, da vam ponove poneku informaciju njima bitnu. Čisto da provjere jeste li se međusobno razumjeli. Možda ste mislili kako je to nepotrebno, dosadno ili sitničavo. No, ima tu nešto.

Brinemo li o svojim klijentima?

Iz vlastitog iskustva, zbog neuredne komunikacije (pa to ste trebali znati), ostala sam bez jednog velikog resursa u svom poslovanju, a zove se web stranica. Mi smo vama rekli… – da, moja pogreška što nisam tražila ugovor.

Kada auto dovezete kod automehaničara, on ga ili popravi ili ne. Ne radi polovičan posao. Tako je i s webom. Mislim da se na tržištu odjednom stvorilo mnogo davatelja usluga koji ne isporučuju u cijelosti svoj proizvod, a kad zapne, ograđuju se. Pogotovo u ovo vrijeme pandemije.

Isto je i sa zakonima.

Jeste li ikada dobili opomenu, pa čak i kaznu, jer niste bili obaviješteni o promjeni nekih bitnih informacija ili ste kao ja imali dobru prijateljicu koja vas je na vrijeme o tome obavijestila? Hvala prijateljice moja.

Vjerujem da jeste, pogotovo ako ste još i pri tom poduzetnica. Zakoni su ti koji se kontinuirano izmjenjuju, a vi biste uz sav svoj posao trebali biti svakodnevno in touch s njima. Zar je to moguće, baš uvijek?

Poduzetnik zaista ne može biti Katica ili možda kantica za sve.

Transparentnost podataka i informacija na jednom mjestu u jednoj bazi još uvijek nije udomaćen kod nas.

Ništa se ne podrazumijeva

Taj princip – Pa to se podrazumijeva – a suprotan je komunikacijskim izvorima, koriste i ljudi u našem okruženju. To su upravo oni s kojima sklapamo poslove. Kad krene po zlu, onda se upravo upotrebljava ova fenomenalna rečenica.

Naime, ništa se ne podrazumijeva i sve treba biti transparentno, a po mogućnosti jako dobro i pravno raspisano, jer u protivnom može slijediti priča, ne samo o uništenoj web stranici, već i o zakonskom prekršaju u koji vas je, uz vaše (ne)znanje, doveo isporučitelj usluge.

Provjeri, provjeri i ponovno provjeri

Zdravi i dobri komunikacijski temelji se odnose na parafraziranje, provjeru pitanjima koliko i jeste li razumjeli,možemo li se čuti, no ne i razumjeti. Čiste pregovaračke vještine.

Ovo vrijedi i kada smo mi klijenti i kada mi imamo klijente. Nakon transparentne komunikacije, možete poduzeti korake naplate jer imate dokaze, emailove, dokumente. Možete i prekinuti suradnju ako se takav odnos ne poklapa s vašim vrijednostima poslovanja, no dugoročni ljudski odnos će uvijek zasigurno ostati.

Više
hzz mjere za samozapošljavanje

Radije pitaj

Naučila sam, iz svog slučaja u razgovoru sa službenim osobama, da su u većem problemu osobe koje su odgojene moralno i humano te da će kao takve imati samo duži put učenja.

Uglavnom, sve se svodi na pregovaračke vještine kao bitnog segmenta komunikacije uz mnogo psihologije i intuitivne pronicljivosti. Problem je što svijet gledamo iz svojih cipela jer ne poznajemo nijedne druge.

Kad bi se u našem društvu, u kojem živimo i stvaramo, manje podrazumijevalo – bilo bi i manje manipulacija, a imali bismo zdravije društvo, veselije ljude i poduzetnije poduzetnike/ce.

Nažalost, do tada ćemo morati sami do odvjetnika kako bi nam raspisao ugovor koji će postati i pravni dokument između nas i klijenata ili između nas i partnera.

Time ćemo imati manje klijenata, a kao klijent manje izbora, no biti ćemo sigurniji.

Do tada, opreza nikada dosta.

Foto: Pexels

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
0
Konkretno
2
Motivirajuće
0
Nejasno
0
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice