Upravo čitate
Moj odnos s novcem – Željka Maras

Moj odnos s novcem – Željka Maras

Zeljka Maras

Pitali smo Željku Maras, vlasnicu našeg omiljenog servisa www.jedemdoma.hr, za njen odnos i stav prema novcu.

Ona naime uvijek ističe davanje i, ono što nam se posebno sviđa, VELIKODUŠNOST kao ključ. I nije da samo ističe, nego daje, velikodušna je i jedna je od onih koja ne žica popuste nego podržava i uz nju čovjek uvijek ima osjećaj kao da je primio više nego je dao, i kad si dao puno. 🙂

Kako je rekla: Ne možeš htjeti zaraditi, a ne htjeti potrošiti.  I tu se privatno i poslovno isprepleću. Ok je ne trošiti puno na stvari koje ti nisu prioritet. Ali ako jesu, a ti škrtariš i samo gledaš gdje ćeš proći jeftinije, onda ne možeš generirati veliki prihod ni iz svog biznisa. Hrana ti je samo nužno pogonsko gorivo i svejedno ti je što jedeš? U redu je onda gledati gdje su što veće porcije po što nižoj cijeni. Ali ako si kao ja poslovno fokusiran na hranu kao biznis, kao inspiraciju, ako težiš visokoj kvaliteti pa i visokim prihodima, ne možeš privatno kupovati po akcijama i zazirati od restorana jer su skupi.

Nikad mi nije žao potrošiti na dobar restoran jer znam što sve tim novcem podržavam: kvalitetnu namirnicu, kvalitetnu radnu snagu, vrhunski talent i vještinu kuhara i konobara. Kad se pojavi novi zanimljiv trgovac hranom, otiđem pogledati i uvijek kupim nešto – ne samo da probam, nego i da podržim.

 

Možda će Vas zanimati
osobni budžet

Željka Maras, zeljka.maras@jedemdoma.hr, www.jedemdoma.hr

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh