Trenutno čitate
Intervju – Klara Cadieux – Trenutak kada se ujutro probudimo i odlučujemo što obući bi trebao biti naš mali ritual, naše vrijeme da zadovoljno uplovimo u dan

Intervju – Klara Cadieux – Trenutak kada se ujutro probudimo i odlučujemo što obući bi trebao biti naš mali ritual, naše vrijeme da zadovoljno uplovimo u dan

Avatar
Klara Cadieux

Razgovarali smo s Klarom Cadieux, hrvatskom modnom dizajnericom te vlasnicom brenda i trgovine Cadieux. Evo što nam je rekla o svom biznisu i odijevanju.

ŽIN: Kako si započela svoj poduzetnički put?

Klara: Ideja za brend došla je sasvim slučajno. Zapravo, u to vrijeme sam živjela u Dubaiu i planirala otvoriti concept store s odjećom, detaljima za kuću, nakitom, knjigama… Mjesto na kojem se može popiti neki zdravi napitak.

Ideja je bila životni stil s jednim zajedničkim nazivnikom, jačati svijest o zdravom načinu života, očuvanju planete Zemlje, a jedan vrlo važan aspekt je sigurno moda i modna industrija.

Danas je svima poznato da plastične vrećice trebaju dugi niz godina da bi se razgradile, a manje je poznato da poliesterska vlakna koja se koriste u izradi tekstila također trebaju dugi niz godina da bi se razgradila. Tekstilna industrija je jedna od najvećih zagađivača na zemlji.

Tako sam spojila svoju ljubav prema modi i svoju strast za ekologijom.

Kako sam inače detaljna osoba, prvi korak bio mi je upoznati se s procesom proizvodnje odjeće i tako je cijela moja avantura započela u jednoj maloj manufakturi u Dubaiu.

ŽIN: Po čemu je tvoja odjeća, brend drugačiji?

Klara: Ne znam mogu li reći kako i zašto je drugačiji, ali kvaliteta materijala i izrada je od prvog dana na prvom mjestu. Koristimo prirodne materijale, reciklirane materijale.  Isto tako ne koristimo kožu i krzno. To se jednostavno ne uklapa u naš koncept.

Cadieux

ŽIN: Koliko je važan izgled i odijevanje za uspjeh i zaradu u poslu?

Klara: Izgled je svakako važan, isto tako je važno kako se osjećamo u onome što nosimo.
Važno je i kako nas ljudi vide i doživljavaju i što komuniciramo onime što nosimo.

ŽIN: Može li žena koja nije 90- 60-90 lijepo izgledati?

Klara: Naravno! Ja nikako ne bih povezivala mjere s time kako netko izgleda, još manje kako se osjeća.
Neke od mojih klijentica su konfekcijski broj 44 ili 46, izgledaju fantastično, zrače fantastično, naprosto predivne žene!

Više
Poslovni Plan Androlić

ŽIN: Imaš li neke tips and tricks i does and dont’s za poslovno odijevanje?

Klara: Vrsta posla i radno mjesto nekada diktira ono što moramo nositi. U svakom slučaju, važno je da se osjećamo ugodno i da materijal od kojega je odjeća napravljena kvalitetan i najbolje prirodan.

ŽIN: Savjet drugim ženama?

Klara: Moj savjet bio bi da modu uzmu kao igru. Trenutak kada se ujutro probudimo i odlučujemo što obući bi trebao biti naš mali ritual, naše vrijeme da zadovoljno uplovimo u dan.

Klara Cadieux; klara@cadieux.co

Razgovarala: Kristina Ercegović, urednica portala; kristina@zaokret.com

 

Koja je vaša reakcija na ovaj članak?
Edukativno
2
Konkretno
0
Motivirajuće
5
Nejasno
1
Za podijeliti
0
Pogledaj komentare

Napiši odgovor

Your email address will not be published.


© 2016 Žene i novac. Sva prava pridržana.

Zaokret Grupa - Business Cafe, KristinaErcegovic.com

Povratak na vrh stranice