Upravo čitate
Energija novca kroz sustav čakri

Energija novca kroz sustav čakri

Energija novca

Sve je više žena u poduzetništvu i na vodećim pozicijama u poslu.

Žene na sasvim drugačiji način pristupaju rješavanju poslovnih izazova od muškaraca, pritom koristeći na svjesnoj i nesvjesnoj razini sve svoje resurse kojima raspolažu. Kao nježniji i senzibilniji spol, one koriste intuiciju i svoja znanja o energetskim tokovima za stvaranje materijalnih stvari i često to rade na nesvjesnom nivou. Snaga žene i jest u njenoj intuiciji, poznavanju energetskih tokova i ciklusa i za nju je to potpuno prirodno. Tako je i na polju novca, posla i stjecanja materijalne sigurnosti.

Svi znamo da je novac energija i da je potrebno da ta energija cirkulira. Isto tako znamo da nas razna uvjerenja mogu kočiti u stvaranju naše materijalne i financijske sigurnosti.

Usmjeravajući pravilno energiju novca mi možemo lakše doći do materijalne sigurnosti, radeći svjesno na uvjerenjima koja imamo o novcu, materijalnim stvarima, poslu i o životu. Uvjerenja možemo preuzeti ili naslijediti od svojih roditelja,predaka, okruženja ili nas životno iskustvo može natjerati da stvorimo neko ograničavajuće uvjerenje. Sve to možemo lakše riješiti ako poznajemo kako funkcionira naš energetski sistem i kako ide protok energije kroz naše tijelo jer čovjek nije samo fizičko tijelo, on je puno više od toga. Tijelo je samo jedan dio našeg cjelovitog bića, koji će nam uvijek ukazati ako nešto ne radimo dobro i jedino tijelo nas neće prevariti – tijelo nam uvijek govori istinu.

 

Kad bismo novac kao energiju trebali smjestiti negdje u tijelu, gdje bi to bilo?

Energija novca povezana je s egzistencijom, materijalnim, uživanjem i obiljem. A mjesta u našem fizičkom i energetskom tijelu gdje se nalazi novac su u prvoj i drugoj čakri. Vjerujem da ste svi čuli za čakre ili energetske centre.

No, idemo od početka, ukratko što su čakre, čemu služe i kako ih koristiti u svakodnevnom životu.

Čakre su energetski centri u našem suptilnom tijelu, koji rade prijem, prihvaćanje i prijenos životne energije. Njihov utjecaj na fizičko tijelo je veoma jak. Nama je poznato da postoji sedam čakri unutar našeg tijela.

Sve čakre su nerazdvojivo isprepletene. Između njih ne postoji nikakav razmak, mada ih naš um percipira kao da su odvojene i kao da postoje svaka za sebe. Blokada jedne čakre može utjecati na čakru ispod ili iznad nje. U sadržaju naših čakri često se nalaze ponovljeni obrasci ponašanja iz našeg svakodnevnog života, sve emocije koje smo proživjeli, sva uvjerenja naših roditelja, predaka i našeg okruženja, ponovljeni pokreti i navike i dr. U interakciji s vanjskim svijetom i našim okruženjem, ti se obrasci u čakrama produbljuju.

Zato se često događa da budemo zaglavljeni u nekom od tih obrazaca. I veoma je bitno prepoznati kad smo se zaglavili i što je potrebno da se odglavimo. Naše fizičko tijelo će nam prvo početi slati suptilne signale da nešto nije u redu i da smo se negdje zaglavili, ili da se vrtimo u krug u istim obrascima, i da se stalno sudaramo s istim problemima. Naše tijelo i naš um su neraskidivo povezani i komuniciraju u svakom djeliću sekunde i šalju nam informacije o cjelokupnom stanju našeg bića. Osnove znanja o energetskom sistemu čakri mogu nam dosta pomoći da živimo kvalitetan, zdrav i ispunjen život.

Život je prepun izazova i teškoća i mi na svaku od njih pripremamo strategiju izlaženja i ako se te teškoće nastavljaju, pa još i nadovezuju jedna na drugu, a izazovi počinju biti sve veći, mi tada gradimo još jaču strategiju izlaženja iz svega toga. I tako usidravamo kronične obrasce i uvjerenja u tijelu i psihi kao obrambene strukture te dovodimo naše energetske centre u blokadu ili u višak ili manjak energije u njima.

Prvi korak je osvijestiti gdje imamo problem i kad ga lociramo u tijelu kao fizičku senzaciju, onda pristupamo njegovom svjesnom rješavanju.

Kad upoznamo prirodu svake čakre i kako funkcionira sistem čakri, bit će nam lakše spoznati na kojem nivou nam se događa sama blokada.

Unutar našeg tijela postoji sedam energetskih centara – tzv. čakri, koji su međusobno povezani.

Čakre

Prva čakra se nalazi na dnu kičme i povezana je s našim opstankom, uzemljavanjem, instinktom i egzistencijom. Organi koji su povezani s ovom čakrom su: stopala, noge, kosti, spolni organi.

Druga čakra se nalazi u predjelu donjeg trbuha i povezana je s emocijama, samovrednovanjem, kreativnošću, seksualnošću i novcem. Organi koji su povezani s ovom čakrom su: spolni organi, nadbubrežne žlijezde, prostata, mjehur, lumbalni dio kičme i kukovi.

Treća čakra se nalazi u centru trbuha u solarnom pleksusu. Povezana je s osobnom moći, voljom, akcijom, samopouzdanjem, disciplinom, odnosima s drugim ljudima. Organi koji su povezani s ovom čakrom su: nadbubrežne žlijezde, tanko i debelo crijevo, jetra, žuč, želudac, slezena, gušterača…

Četvrta čakra se nalazi u predjelu grudne kosti. Povezana je s ljubavlju, primanjem i davanjem. Organi koji su povezani s ovom čakrom su: pluća, jednjak, srce, grudni koš, grudi, timus, potpazušne žlijezde, ruke, laktovi, šake, prsti na šakama.

Peta čakra se nalazi u predjelu grla i povezana je s komunikacijom i kreativnošću, s istinom i laži. Organi koji su povezani s petom čakrom su štitna žlijezda, grlo, glasnice, vrat, zubi, jezik, nos, sinusi, uši…

Šesta čakra se nalazi u predjelu našeg čela, na njegovoj sredini i zovemo ju još i treće oko. Povezana je s intuicijom i maštom. Organi koji su povezani sa šestom čakrom su epifiza, sljepoočnice, čelo, prednji dio mozga.

Sedma čakra se nalazi na tjemenu, na vrhu naše glave i povezana je sa znanjem i razumijevanjem. Organi koji su povezani sa sedmom čakrom su hipofiza, mozak…

Energija novca u našem energetskom tijelu je primarno smještena u prvoj i drugoj čakri, mada se ona nalazi u svih sedam, a najčešće blokade u vezi novca su smještene u prve dvije čakre.

U prvoj čakri je smješteno egzistencijalno pitanje novca.

Svi mi imamo u našem okruženju ljude koji jedva preživljavaju mjesec s novcem koji zarade i te osobe imaju problem s prvom čakrom. Jer energija novca koji nam je potrebna za osnovne potrebe se nalazi u prvoj čakri. U većini slučajeva osjećaj straha je taj koji blokira protok energije novca u prvoj čakri.

U našoj drugoj čakri je smještena energija novca radi užitka i obilja. Osjećaj krivnje u većini slučajeva blokira našu drugu čakru.

Primjer: osoba ima sve što joj je potrebno, posao koji je solidno plaćen, stan, partnera, djecu, obitelj, solidan društveni život, zdravlje, ali je stalno nezadovoljna onim što je postigla i ne može se opustiti i uživati u tome što ima. Osjeća da je blokirana da zarađuje više novca da bi sebi priuštila još neka zadovoljstva i uživanja. Radom na uvjerenjima o novcu, koja mogu biti na različitim nivoima, dolazimo do oslobađanja blokade druge čakre.

Možda će Vas zanimati
Kasalj

Da bismo kreirali novac počinjemo od naše sedme čakre. Tu se nalaze naše misli i tu postavljamo jasnu namjeru npr. koliko novca želimo zarađivati, uštedjeti i sl.

U šestoj čakri se nalaze slike, ona predstavlja svijet ideja, i ovdje dolazi vizualizacija.

Zatim slijedi peta čakra kroz koju se verbalno i misaono izražavamo. Način na koji govorimo o novcu je jako bitan, ako govorimo negativno, to će biti jedan od signala da nam je ova čakra blokirana.

U četvrtoj čakri su smještene emocije i kad se povežemo s novcem na emotivnom nivou, stvaramo osobno magnetsko polje za privlačenje novca. Osvijestite gdje vam je fokus, na onom što već imate ili na nemanju, na onom što još nemate. Ako stavljate emociju na ono što imate i zahvalni ste za to, ojačat ćete svoju srčanu čakru koja sjajno privlači energiju novca. Dakle fokus i zahvalnost na onom što već imate.

U trećoj čakri se nalazi naša volja, samopouzdanje i akcija. Kad nam ova čakra nije u balansu onda se može desiti da ne prepoznajemo mogućnosti i šanse koje nam se pružaju i ne poduzimamo akciju jer nismo prepoznali trenutak kad je bilo potrebno učiniti nešto konkretno da bi se ostvarila naša namjera.

U drugoj čakri se nalazi vrednovanje – koliko mi vrednujemo/cijenimo sebe. Energija novca ide u ruke onima koji cijene sebe i smatraju da ga zaslužuju. Kakvo mi mišljenje imamo o novcu, takvo i novac ima o nama. Ako sebe vidite kao nekog tko zaslužuje imati obilje i cijenite svoj rad i vrijeme, nećete imati problema spustiti energiju novca u prvu čakru gdje se i završava manifestacijski kanal.

U našoj prvoj čakri se završava proces manifestiranja/kreiranja novca i zaista je bitno da budemo uzemljeni i da živimo ovdje i sada.

Potrebno je vrijeme da se ovaj proces manifestiranja dovede do kraja. To je vremenski različito kod svakoga jer stupajući u ovaj proces, mi ćemo nailaziti na razne nagazne mine u obliku uvjerenja koje je potrebno otkloniti da bi energija protjecala bez zastoja i da bi se uspješno manifestirala jasna namjera koju smo postavili na početku.

Energija novca voli pokret, kretanje i to možete prakticirati svakodnevno kroz šetnju, ples ili bilo koju fizičku aktivnost.

Ženska energija općenito je energija pokreta, fleksibilnosti, plodnosti (obilja), uživanja i veoma je podržavajuća za energiju novca. Kad žena na svjesnom nivou koristi svoju žensku energiju i intuiciju u kreiranju materijalne i financijske sigurnosti, onda to postaje svakodnevna životna lakoća i ona se s punim povjerenjem prepušta procesima kroz koje prolazi i s puno samopouzdanja i ljubavi ide kroz život.

Piše: Anita Jakovljević, anitajaka@gmail.com

Foto: Ingram Image

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh