Upravo čitate
Energetski zapis novca-emocije i negativna uvjerenja

Energetski zapis novca-emocije i negativna uvjerenja

Kako ga shvatiti i lakše si ga predočiti?

Kad razgovarate o svojoj financijskoj situaciji (ili možda od muke ni ne razgovarate) već samo pomislite na nju, koja je vaša prva emocija?

Većina kojima postavim to pitanje opisuju taj osjećaj kao nelagodu ili jednostavno kažu „Muka mi je od toga, to me nemoj ni pitati“. Ako im je tema na kojoj rade novac on im ne predstavlja ništa dobro, lijepo, nešto s čim se osjećaju ugodno. Jednostavno o novcu nemaju pozitivne i lijepe emocije koje imaju kada na primjer vide psića. Svatko kada vidi štene raznježi se, priđe mu, želi ga pogladiti.

Pa što bi onda bilo kada bismo promijenili svoj emocionalni i energetski pristup novcu? Bi li se tu što promijenilo?

Neki će reći da su tema novca i psići neusporedivi, ali zapravo tome nije tako. Pođemo li od dobro znane znanstveno utemeljene tvrdnje da je sve oko nas energija onda možemo pojednostaviti stvari.

Emocije su energija i novac je energija. Razdragan osjećaj u srcu kada vidimo psića je energija, kao i nelagoda pri pomisli na novac.

Kada ugledate psića čučnete, razvučete osmijeh i počnete tepati: “Dođi mišiću mali, slatki mali psiću”. Čak i ljude koji su s vama vučete za rukav i zovete da dođu vidjeti ovo slatko stvorenje. I obratite pažnju na ton kojim to radite. S druge strane taj psić koji je nasuprot vama vraća vam ono što je dobio, radosno maše repićem i dolazi do vas, skače po vama i veseli se. Vi se veselite zajedno s njim. I odlično se osjećate. Dogodila se energetska razmjena.

Kada dođe plaća (čitaj: novac), sjednete, javlja se nelagoda i počinje glas u glavi: “Koliko imam računa”, “Nikada dosta novca”, ” Stalno krpam kraj s krajem”… Ako je nekim slučajem došao neki neplanirani trošak čak opsujete i naljutite se. I loše se osjećate. Dogodila se energetska razmjena.

Ako je psić osjetio vašu pozitivnu emociju i energija novca osjeća vašu negativnu vibraciju. Jer kao što je Nikola Tesla rekao “Čak i materija koja se naziva anorganskom, smatra se mrtvom, a ona odgovara nevjernicima i daje nepogrešivost dokaza o životnom načelu unutar sebe. Sve što postoji, organsko ili anorgansko, živo i neživo je osjetljivo na poticaj izvana.”

Naravno nikoga od nas nisu od malena učili da psića nikada nema dovoljno, da su psići prljavi i da ih imaju samo zli ljudi. Nikada nam nisu ni na koji način rekli da nema psića ne bi bilo ni zla u svijetu. Ne moramo krvavo raditi da bi imali psića.

Ali za novac smo sve te poruke dobili… I potpuno je normalno da se osjećamo tako. I potpuno je normalno da bolujemo od egzistencijalne anksioznosti.

Moderan način razmišljanja uči nas da mislimo pozitivno i na taj način ćemo riješiti svoje probleme. Ali to je velika zabluda. Time negiramo problem i ne rješavamo ga.

Energija neriješenog je teška i crpi iz nas onu zdravu. Znate i sami da vam razmišljanje o onom što trebate obaviti i odgađanje uzme više energije nego samo obavljanje tih zadataka.

Možda će Vas zanimati
Grandma

Uvijek je potrebno prvo riješiti negativne emocije, negativna uvjerenja stavove u životu, onda koristiti pozitivne afirmacije. Tapkanjem kao metodom emocionalne slobode ja sam uspješno promijenila svoju emociju i stav prema novcu. Zašto? Zato što želim imati stvarnu pozitivnu energiju vezanu uz novac, a ne onu za koju sama sebe uvjeravam da je pozitivna.

Dakle pozitivan pogled na svijet i pozitivno razmišljanje DA, ali samo ako su uz njega VEZANI POZITIVNI STAVOVI I POZITIVNE EMOCIJE.

 

Piše: Danijela Medaković, danijela@tapkanje.eu, EFT praktičarka, tapkanje.eu 

Foto: Ingram Image

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh