Upravo čitate
Duhovnost vs. novac – 3 000 ili 30 000 na računu

Duhovnost vs. novac – 3 000 ili 30 000 na računu

duhovnost i novac

Jedna od vječitih dvojbi.

Kako ću naplaćivati nešto s čim pomažem ljudima, a opet, ako ne naplatim, tko će platiti moje račune?

Neki mi kažu da znam s novcem, drugi pak da sam rastrošna do bola i da ne mogu sačuvati novac.

I znate što? Svi su u pravu.

Znam ja s novcem. Da ne znam, ne bih imala kuću, stan, auto i sve što nam treba za život. Znam da je isplativije kupiti automobil kad je dvije do tri godine star jer se u prve dvije godine najviše amortizira. Nakon 13 godina radnog iskustva u financijama znam i vrijednost mjesečne štednje i kamate na kamatu.

Znam i da bih vjerojatno djevojački stan potrošila da se nisam prisilila kreditom ga kupiti i otplaćivati anuitete. Ma kako oni neisplativi bili.

Znam i da sam, kad sam zarađivala 3 000 kn mjesečno i 30 000 kn mjesečno otprilike slično živjela, samo što sam u prvom slučaju imala manje smeća.

Znam da još uvijek imam zalihe Lego kocki koje su neotvorene i koje generacije iza mene mogu koristiti jer sam svoje nezadovoljstvo zbog vremena koje nisam provela s djecom kupovala Lego kockama (i ne samo s njima).

Možda će Vas zanimati
realni i javni sektor

Trebao mi je cijeli taj ringišpil emocija, pametnog upravljanja novcem i suludog trošenja da shvatim jednu stvar. Kad si u miru sa sobom u miru i ljubavi si i s novcem. Za mene to je veza novca i duhovnosti koja mi je prije nedostajala.

 

Piše: Sonja Čuljak, HR konzultantica (Split)

Foto: Ingram Image

Napomena: nisam financijski niti investicijski savjetnik stoga ono što pišem ne predstavlja takav savjet. Za takvo nešto potražite pomoć stručnjaka. Teme koje obrađujem imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o važnosti osobnih financija. Za točnost podataka ne mogu garantirati, pa svakako savjetujem da sve prije provjerite prije no što se odlučite za bilo kakvu akciju.
POGLEDAJ KOMENTARE (0)

Ostavi Komentar

Your email address will not be published.

2020. © Žene i novac - Sva prava pridržana.

Vrati se na vrh